Wersje kompatybilne
Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Morcheln, getrocknet
- 850 g kochendes Wasser und mehr zum Übergießen
- 100 g Kopfsalat
- 50 g Erbsen, TK
- 500 g Gemüsefond
- 1000 g Spargel, unteres Drittel geschält, Enden abgeschnitten
- 9 Prisen Salz
- 60 g Schalotten, halbiert
- 225 g Butter
- 200 g Perlgraupen
- 80 g Wermut, weiß, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 1 - 2 Prisen Piment d'Espelette zum Würzen
- 12 Stängel Kerbel, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2932 kJ / 700 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Weinblätter mit Hirsefüllung und Joghurtsauce
2 godz.
Kebab mit Wels und Garnelen und Kräuterreis
3u.
Sardinen-Päckchen mit Grüne-Bohnen-Salat
1 Std.
Dorade mit Okraschoten - Bamyalı Çupra
40 min
Lila Blumenkohlsalat mit Zitronendressing
35 min
Frische Artischocken
55 Min
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1 Std.
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30min
Chinakohlsuppe mit Lamm (羊肉片汤)
40 min
Grünkohl-Avocado-Smoothie
10 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min