Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter

Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Morcheln, getrocknet
    20 g
  • kochendes Wasser und mehr zum Übergießen
    850 g
  • Kopfsalat
    100 g
  • Erbsen, TK
    50 g
  • Gemüsefond
    500 g
  • Spargel unteres Drittel geschält, Enden abgeschnitten
    1000 g
  • Salz
    9 Prisen
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Butter
    225 g
  • Perlgraupen
    200 g
  • Wermut, weiß trocken (z.B. Noilly Prat)
    80 g
  • Piment d'Espelette zum Würzen
    1 - 2 Prisen
  • Kerbel abgezupft
    12 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 700 kcal / 2932 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...