![Kartoffel-Spinat-Salat mit getrockneten Tomaten Kartoffel-Spinat-Salat mit getrockneten Tomaten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45aea688-e600-4afa-860a-55a2374db08f/Derivates/dadd6e47-f279-4d59-8b3f-9fbf9c650a6b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Drillinge, geviertelt
- 2 TL Salz
- 1200 g Wasser
- 50 g Pinienkerne
-
150
g Spinatblätter, frisch, grob zerzupft,
lub 100 g Babyspinat - 1 rote Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 50 g Olivenöl
- 20 g Balsamico, hell
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1663 kJ / 398 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15min
Caprese Wraps
10 Min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30 min
Kartoffel-Porree-Stampf mit mediterranem Topping
45 min
Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta
50 Min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1 Std.
Gnocchi-Endivien-Salat
30 min
Farfalle mit Spinat und Cherry-Tomaten
30 min
Warmer Cranberry-Gnocchi-Salat
25 min
Nudelsalat mit getrockneten Tomaten
1 Std. 40 Min
Nudelsalat mit Feigen und Ziegenfrischkäse
45 min
Mediterraner Kartoffelsalat
1 Std. 10 Min