Pad Thai mit Poulet

Pad Thai mit Poulet

3.2 90 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser und etwas mehr kochendes Wasser zum Einweichen der Nudeln
    170 g
  • Reisnudeln getrocknet
    200 g
  • Erdnussöl
    3 EL
  • Erdnüsse, trockengeröstet, ungesalzen
    40 g
  • Palmzucker
    1 EL
  • Fischsauce
    1 EL
  • Sojasauce
    1 EL
  • Tamarindenpaste
    2 EL
  • Chili, gemahlen
    ½ TL
  • Karotten in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
    60 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (3 cm)
  • Knoblauchzehen
    2
  • Pouletbrüstchen in Streifen (1 cm)
    200 g
  • Tofu, fest gewürfelt (1 cm)
    200 g
  • Sojabohnensprossen, frisch
    200 g
  • Eier verquirlt
    2
  • Limetten in Spalten, zum Garnieren
    2
  • Chili, in Flocken, getrocknet zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 1968 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...