
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mleka
- 40 g drożdży świeżych pokruszonych
- 15 g cukru
-
550
g mąki chlebowej pszennej
lub 550 g mąki pszennej typ 650 - 2 łyżeczki soli
-
10
g ziaren pieprzu czarnego
lub 10 g ziaren pieprzu białego - 4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach połamane na mniejsze części
- 2 jajka roztrzepane
- 2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
- olej rzepakowy do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 187.8 kcal / 786.3 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 354.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 godz.
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Scones z camembertem
45 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Kotleciki z chleba
45 min