Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mleka
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 15 g cukru
-
550
g mąki chlebowej, pszennej
lub 550 g mąki pszennej, typ 650 - 2 łyżeczki soli
-
10
g ziaren pieprzu czarnego
lub 10 g ziaren pieprzu białego - 4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach, połamane na mniejsze części
- 2 jajka, roztrzepane
- 2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 786.3 kJ / 187.8 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 354.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Babka ziemniaczana ze śledziem
4h 45min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 Min
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
2h
Roladki z ogórka
30 Min
Kiełbaski-mumie
1h 35min
Bułeczki z dymką
3hod. 20min
Kotleciki z chleba
45 Min
Pizza z serowym brzegiem
2 Std. 20 Min
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min