Urządzenia i Akcesoria
Kule serowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuka
Składniki
-
350 g mleka
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
15 g cukru
-
550 g mąki pszennej, typ 650550 g mąki pszennej chlebowej pszennej
-
2 łyżeczki soli
-
10 g ziaren pieprzu białego10 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach połamane na mniejsze części
-
2 jajka roztrzepane
-
2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
354.1 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
786.3 kJ /
187.8 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Scones z camembertem
45 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min