Urządzenia i Akcesoria
Kule serowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuka
Składniki
-
350 g mleka
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
15 g cukru
-
550 g mąki pszennej, typ 650550 g mąki pszennej chlebowej pszennej
-
2 łyżeczki soli
-
10 g ziaren pieprzu białego10 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach połamane na mniejsze części
-
2 jajka roztrzepane
-
2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
354.1 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
786.3 kJ /
187.8 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Scones z camembertem
45 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Kotleciki z chleba
45 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min