
Urządzenia i Akcesoria
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
30 sztuk
Składniki
-
550 g mąki pszennej
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g mleka
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
148 kcal /
621 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Chruścik lany
30 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min