Kartacze z mięsem
TM6 TM5

Kartacze z mięsem

3.1 (251 ocen)

Składniki

Farsz mięsny

  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)

Ciasto

  • 1000 g ziemniaków, mączystych, surowych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g skrobi ziemniaczanej
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • woda, do gotowania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1726.4 kJ / 412.6 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
63.5 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
5.3 g
Sód
550.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy