Urządzenia i Akcesoria
Kartacze z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
Farsz mięsny
-
2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)
Ciasto
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g skrobi ziemniaczanej
-
150 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda do gotowania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
550.9 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
1726.4 kJ /
412.6 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi z mięsem
1h
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1h 30min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1h 40min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35min
Czebureki
2h 35min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1h 10min
Pyzy z mięsem
1h 20min
Kiszka ziemniaczana
4h 20min
Placki po węgiersku z gulaszem
1h 45min
Cepeliny z serem
24h 50min
Kopytka
40min