
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos z fetą i ogórkiem
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koperku, świeżego, świeżego, tylko liście
- 150 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 200 g jogurtu typu greckiego
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Kulki ziemniaczane
- 1000 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na kawałki
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 100 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania kulek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 102.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Tortille z kurczakiem i sosem curry
1 godz. 5 min
Tortille
1 godz. 15 min
Kule serowe
1 godz.
Burger drobiowy
30 min
Burger wołowy
20 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Kluski śląskie
30 min
Nugat
3 godz. 15 min
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 godz. 20 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
1 godz. 45 min