Urządzenia i Akcesoria
Kulki ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Sos z fetą i ogórkiem
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 łyżka koperku, świeżego świeżego, tylko liście
-
150 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
40 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Kulki ziemniaczane
-
1000 g ziemniaków, mączystych ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na kawałki
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
4 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
100 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania kulek
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
woda do zwilżenia
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
619.2 mg
Białko
16.1 g
Kalorie
1844.9 kJ /
440.9 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
83.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Tortille
1 godz. 15 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Ciepłe lody
40 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Kluski śląskie
30 min