![Prawn and Miso Noodle Soup Prawn and Miso Noodle Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15D55DB0-37EA-4C47-9C84-1BA172D7E552/Derivates/96fbd148-cc1a-4f3c-810b-22825f4ce44c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g dashi stock (see tip)
- 100 g water
- 3 Tbsp miso paste
- 1 - 1 ½ tsp chilli paste, to taste
- 60 g mangetout, finely sliced on the diagonal
-
2
pak choi, quartered
lub 4 baby pak choi (approx. 180 g) - 250 g raw prawns, peeled, deveined
- 300 g fresh udon noodles
- 100 g frozen edamame beans, defrosted
- 1 Tbsp light soy sauce, or to taste
- 2 spring onions, finely sliced
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1002 kJ / 238 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 1140 mg
Alternatywne przepisy
Seafood Laksa
25 Min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 Min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 Min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 分钟
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 Min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min
Squid with Ginger and Soy
40 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 Min
Chinese Noodles with Vegetables
35 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 Min
Shrimp Yakisoba
35 Min