Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g dashi stock (see tip)
- 100 g water
- 3 Tbsp miso paste
- 1 - 1 ½ tsp chilli paste, to taste
- 60 g mangetout, finely sliced on the diagonal
-
2
pak choi, quartered
lub 4 baby pak choi (approx. 180 g) - 250 g raw prawns, peeled, deveined
- 300 g fresh udon noodles
- 100 g frozen edamame beans, defrosted
- 1 Tbsp light soy sauce, or to taste
- 2 spring onions, finely sliced
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1002 kJ / 238 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 1140 mg
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1h
Shrimp Yakisoba
35min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Pork and Mushroom Broth
1 Std. 25 Min
Seafood Laksa
25min
Braised Chicken with Chestnuts
40min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55min