Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rice vermicelli
- 600 g water, plus extra hot water for soaking
- 1 Tbsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled
- 6 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, halved, deseeded, to taste
- 1 tsp sugar
- 2 tsp fish sauce
- 20 - 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
-
20
g rice wine
lub dry sherry - 20 g oyster sauce
- 30 g sunflower oil
- 3 spring onions (approx. 20 g), finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 489 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min
Braised Pork and Egg with Rice
45 min
Linguine with Bacon and Prawns
35min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 Std. 15 Min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Thai Steamed Trout Parcels
35min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 min
Kung Pao Prawns
45 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 Std. 10 Min