![Stuffed Parathas Stuffed Parathas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7FBEB7EC-1247-4982-8D11-B171648622F9/Derivates/7B8239D6-61CF-4FC7-97F2-A876D8530CD6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 140 g water
-
300
g chapati flour
lub 300 g bread flour (made up of 150 g white and 150 g wholemeal bread flours) - 30 g ghee
- 15 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Potato Filling
- 10 g fresh coriander leaves
- 50 g onions, halved
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 20 g ghee, plus extra for frying
- ¼ tsp cumin seeds
- 1 tsp amchoor (mango powder)
- 150 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 80 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Aloo Beetroot Tikki
1 Std.
Paneer
4h 30min
Palak Paneer
45 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Chapatis
1 godz. 30 min
Paneer Makhani
1 Std.
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Dhokla
30 Min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chana Masala
45 Min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min