![Asian Steamed Side of Salmon Asian Steamed Side of Salmon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/227514.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 40 g sesame oil
- 40 g light soy sauce
- 25 g lime juice, freshly squeezed
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g fresh coriander, plus extra for garnish
- 3 spring onions, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 800 g fresh salmon fillet (1 large fillet)
Cooking
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1317 kJ / 317 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Keralan Fish Curry
30 min
Prawn Curry
30 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Crab & Prawn Linguine
25 min
Thai Fish Curry
50 min
Prawn Saganaki
35 min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 godz. 20 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5 min
Prawn Curry with Basmati Rice
35 min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 min