Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 40 g sesame oil
- 40 g light soy sauce
- 25 g lime juice, freshly squeezed
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g fresh coriander, plus extra for garnish
- 3 spring onions, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 800 g fresh salmon fillet (1 large fillet)
Cooking
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1317 kJ / 317 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min.
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20min
Masala Hake at 55°C
55min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min