Torta di semola mandorle e miele

Torta di semola mandorle e miele

2.7 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Torta
  • 250 g di burro a pezzi, + q.b. per imburrare
  • 230 g di mandorle pelate
  • 300 g di farina di semola
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 4 uova grandi
  • 1 cucchiaino di estratto naturale di mandorle
  • 1 cucchiaino di estratto naturale di vaniglia
Sciroppo
  • 140 g di zucchero
  • 150 g di acqua
  • 175 g di miele
  • 25 g di burro
  • 1 ½ cucchiaino di acqua di fiori d'arancio (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 50 g di mandorle a lamelle, tostate

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 532 kcal / 2226 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...