Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yogurt
- 1000 g di latte intero
- 120 g di yogurt bianco al naturale (min. 1,8 % di grassi)
- 50 g di latte in polvere (opcjonalnie)
Salsa di mirtilli
- 200 g di mirtilli freschi
- 50 g di sciroppo di riso
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fragole classica
1 godz. 5 min
Cremoso di soia alla vaniglia (con fermenti per yogurt)
10 Std. 15 Min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1sa 10 dk
Confettura di albicocche
1h 30min
Confettura di ciliegie
1h 30min
Yogurt alla frutta secca
10 dk
Yogurt fresco
11sa 10 dk
Pere sciroppate
721h 20min
Pectina
55 min
Confettura di albicocche alla cannella
45min
Yogurt ai frutti rossi
16 Std.
Confettura di fragole e arance
1h 20min