Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 40 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 600 g d'eau
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 5 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
Pizza burger
1h 50min
Pâte de noisette chocolatée au sirop d'agave
50min
Pains à la pomme de terre
12 Std. 45 Min
Focaccias aux herbes
3h 45 min
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kardemummabullar
5h
Bretzel
1h 10min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1 Std. 55 Min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Streusel
2 godz.