Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 40 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 600 g d'eau
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 5 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1 Std. 55 Min
Palmiers maison
1 godz. 30 min
Chutney à la fraise et poivre vert
Brak ocen
Fougasse
2h
Pizza roulée à la napolitaine
2h 15min
Focaccia aux oignons
2h 15min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Petites ficelles aux céréales
2 Std. 45 Min
Pain d'Halloween à la citrouille
3 Std. 15 Min
Pain ciabatta
3h 45min
Bretzel
1 Std. 10 Min