Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de lait
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 10 g de sucre en poudre
- 200 g d'eau
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 1 c. à soupe rase de sel
La garniture
-
200
g d'oignons blancs, émincés en tranches
lub 200 g d'oignons rouges, émincés en tranches - 45 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 50 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2 godz. 15 min
Focaccia apulienne
2h 40min
Focaccia croustillante
1h 55 min
Focaccia aux olives
2 godz.
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 45min
Focaccia aux olives
3 Std.
Pissaladière
3 Std.
Focaccia croquante
3 Std.
Olivettes
1h 45min
Focaccia au thym
3 Std.
Mini focaccias à l'origan
3j 40 menit
Focaccia au romarin et huile d'olive
3ωρ. 15 λεπτ.