Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Fenchel, in Stücken
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- ½ - ¾ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 250 g Rotwein, trocken
- 250 g Wasser
- 600 g Pulpo, Tentakeln, in Stücken (ca. 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuschelsuppe mit Rosmarin-Crostini und Zitronenöl
5 godz.
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Sous-vide-Forelle mit Bohnenpüree und Gemüsechips
1h 30min
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1h
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Dorade in Salzkruste mit Olivenreis
35min
Rote-Bete-Brühe
4h 15min