Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Fenchel, in Stücken
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- ½ - ¾ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 250 g Rotwein, trocken
- 250 g Wasser
- 600 g Pulpo, Tentakeln, in Stücken (ca. 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 godz. 50 min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Warmer Spargelsalat mit gebeiztem Lachs und Sternanis
50 Std.
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1h
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 godz. 50 min
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2h
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9h
Muscheln in Weißweinsud
35 min