Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Kalbshaxe (1000-1200 g)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 40 g Olivenöl
- 3 Tomaten (350 g), geviertelt
- 50 g Staudensellerie, in mundgerechten Stücken
- 100 g Möhren, in mundgerechten Stücken
- 140 g Wasser
- 100 g Weißwein
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 25 g Speisestärke
- 50 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 385 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2 godz.
Boeuf Bourguignon
1h 30min
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9h 15min
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Ossobuco
3 Std. 40 Min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15min
Kalbsleber venezianisch
40min
Lammkeule alla Romana
2h 15min
Italienisches Gulasch
2 godz.
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40min