Ossobuco

Ossobuco

4.3 177 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Kalbshaxe (1000-1200 g)
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    2 Stängel
  • Olivenöl
    40 g
  • Tomaten (350 g), geviertelt
    3
  • Staudensellerie in mundgerechten Stücken
    50 g
  • Möhren in mundgerechten Stücken
    100 g
  • Wasser
    140 g
  • Weißwein
    100 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Speisestärke
    25 g
  • Tomatenmark
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 1608 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...