Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 4 garlic cloves
- 3 ½ oz shallots, halved
- 1 oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- ½ oz fresh parsley, leaves and tender stems
- 2 tbsp dried oregano
- 7 oz extra virgin olive oil
- 2 oz white wine vinegar
- 1 oz lemon juice
- 1 tsp dried chili flakes
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pork tenderloins (approx. 16-17 oz ea.)
Warm Rice Salad & Grilling
- ½ oz fresh parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz capers, drained
- 2 oz lemon juice
- 1 ½ tsp salt, divided
- 35 oz water
- 9 oz long-grain white rice
- 10 ½ oz carrots, in half moons (½ in.)
- 1 red bell pepper, in pieces (1 in.)
- 1 yellow bell pepper, in pieces (1 in.)
- 14 oz zucchini, in half moons (1 in.)
-
onion, to brush grill
lub oil, to brush grill
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1204 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40 min
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35min
Chicken Fajita Soup
50min
Tortilla Soup
25min
Tamale Pie (Anna)
1h 30min
Pork Tenderloin with Spicy Coconut Sauce, Garlic Naan and Cucumber Salad
1 godz. 45 min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40 min
Pico De Gallo
15min
Chipotle Caesar Salad
30 min
Tex-Mex Turkey Soup
50min
Cantina Salsa
5min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1h 10min