![Fettuccine with Arugula and Ricotta Fettuccine with Arugula and Ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33465CB9-DBFE-44D2-B503-107E743908A5/Derivates/71911F7A-756B-4F1D-A236-6AD8B534DB74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz extra virgin olive oil
-
2
oz Parmesan cheese, in pieces
lub 2 oz pecorino romano, in pieces - 5 oz arugula leaves, plus extra to garnish
- 1 oz unsalted pistachios, shelled
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- ¼ tsp salt, plus extra to boil with pasta
- 3 ½ oz ricotta cheese
- 1 homemade pasta dough, cut into fettuccine noodles, from Fresh Pasta Homemade
- water, to boil pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Noodle Soup
50min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3h 35min
Spaghetti Carbonara
40min
Pasta Primavera
50min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45min
Baked Spinach and Eggs
35min
Quick Cheese Soufflés
45min
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Maple and Mustard Salmon
20min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40min