Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 63 oz water, divided, plus extra, to rinse and soak
- 8 oz dried red beans
- 4 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 12 oz yellow onions, quartered
- 4 oz green bell pepper, cored and quartered
- 4 oz celery sticks, cut into pieces (2 in.)
- 8 oz bacon, cut into pieces (¼ in.)
- 4 oz salt pork, cut into pieces (¼ in.)
- 2 tsp ground smoked paprika
- ½ - 1 tsp ground cayenne pepper
- 2 tsp Cajun spice mix
- 1 tsp dried sage
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 dried bay leaves
- 6 oz Andouille sausage, fully cooked, sliced on the diagonal (½ in.)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 oz long-grain rice
- hot sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4678.6 kJ / 1118.2 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 105.6 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 1473.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Pasta
35min
Cold Red Curry Soup
30min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Southern Black-Eyed Peas
1 godz. 35 min
Ground Bison Meat
35min
Boniatillo Cubano (Mashed Sweet Potatoes)
55 min
Spanish Rice
30min
Curried Lentils
5h 15min
Tamales Oaxaqueños
2h 40min
Black Beans
30min
Steamed Broccoli
25min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min