![Barley Risotto with Beef Short Ribs Barley Risotto with Beef Short Ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8469a550-cfad-4059-b0bd-4c676b69b474/Derivates/e0383552-f9f7-438d-bcc7-d2ef493e8412.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Short Ribs
- 4 beef short ribs (approx. 37 oz)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to garnish
Risotto
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- 8 oz cremini mushrooms, quartered
- 8 oz pearl onions, thawed if frozen
- 1 oz extra virgin olive oil
- 8 oz pearl barley, washed and drained
- 3 oz dry white wine
- 18 oz beef stock
- ½ tsp salt, to taste
- 1 oz unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3782 kJ / 904 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 2302 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Split Pea Soup
1h 25 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.
Meatloaf with Mushroom Sauce
1 godz. 30 min
Italian Wedding Soup
1 godz. 15 min
Southwestern Shepherd's Pie
2 godz. 5 min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1h 40min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Green Bean Gremolata
25 Min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
French Onion Soup
1 Std. 10 Min
Chicken Stroganoff Soup
55 min
Curried Lentils
5h 15min