Merluzzo al Varoma con purè di carote

4.6 273 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di filetti di merluzzo
  • 100 g di pomodori datterino a metà
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 300 g di patate a pasta farinosa a fette sottili (0.5 cm)
  • 500 g di carote pelate e a rondelle (1 cm circa)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 80 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 445.3 kcal / 1863 kJ
Białko 45.7 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 1098.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...