Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Olivenöl
- 300 g Rinderlende filet, , in Streifen (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 300 g Rinderlende, in Streifen (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g frische Pilze, geviertelt (z.B. Champignons)
- 30 g Wasser
- 10 g Speisestärke
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Brühwürfel für Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Senf (z.B. Dijon-Senf)
- 200 g Sahne
- 50 g Gewürzgurken, in Streifen (opcjonalnie)
- frische Petersilie, gehackt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1h
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Pizza Margherita
1h 45min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45 Min
Vanilleeis
12 Std.
Gemüsecremesuppe
45 Min
Hackbraten
1 godz. 20 min
Couscous mit Hähnchen, Lamm und scharfer Bratwurst
1h 10min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Bandnudeln mit Steinpilzen
1h
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3 godz.
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min