![Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4fdc0993-d47f-475d-8309-213a6a53719f/Derivates/bf47a3ba-bbd8-4994-a60a-c524c423aa77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Olivenöl
- 300 g Rinderlende filet, , in Streifen (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 300 g Rinderlende, in Streifen (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g frische Pilze, geviertelt (z.B. Champignons)
- 30 g Wasser
- 10 g Speisestärke
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Brühwürfel für Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Senf (z.B. Dijon-Senf)
- 200 g Sahne
- 50 g Gewürzgurken, in Streifen (opcjonalnie)
- frische Petersilie, gehackt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Eintopf
50min
Reibekuchen
45 min
Kartoffelpüree
45 min
Baguette
3 godz. 45 min
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1h 30min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45 min
Spaghetti Carbonara
35min
Bandnudeln mit Steinpilzen
1h
Gefüllte Paprikaschoten mit Reis und Tomatensauce
1h
Eier, gekocht
20 Min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Reis, gekocht
25min