Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Öl
- 400 g Rindergeschnetzeltes, z. B. Rinderhüfte, (1 x 3-4 cm), trocken getupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 150 g rote Paprika, in Streifen (5 x 0,5 cm)
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Tortiglioni (z. B. von Barilla)
- 200 g Sahne
- 100 g Babyspinat, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 627 kJ / 2624 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen mit Paprika und Reis
1 Std.
Spaghetti alla carbonara
30 min
Lachsforelle sous-vide mit Gemüse
1 godz. 30 min
Schweinefilet mit Senfsauce
35 min
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45 Min
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35 min
Limetten-Reis-Topf mit Pute
30 min
Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln
1h 20 min
Hähnchen-Curry-Reis
1 Std.
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1 Std. 10 Min
Zitronen-Basilikum-Hähnchen-Pasta
35 min
Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade
30 min