![Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B07DB9B-E909-4223-8C2C-B562060A541C/Derivates/30005F7A-158E-431C-A3FF-04F37182E92E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 500 - 600 g Schweinelende
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 - 1 ½ TL Paprika, süß
- 6 - 8 Scheiben Speck, mager, geräuchert (60-80 g)
- 500 g Sauerkraut, konserviert
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet (opcjonalnie)
- 3 Wacholderbeeren (opcjonalnie)
- 500 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- 3 EL Olivenöl, zum Braten
- 140 g Milch
- 40 g Butter
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdnusskrokant
1h 30min
Vanillepudding
15min
Hackbraten
1 godz. 20 min
Chilli con carne
40min
Forellen mit Sauce Hollandaise
50min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50min
Spaghetti Carbonara
35min
Grüne Bohnen mit Thymian
1 godz. 10 min
Hähnchenbrust pizzaiola
55 min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1h 50min
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40min
Käse-Lauch-Suppe
30min