Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
TM5 TM6

Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree

4.3 (9 ocen)

Składniki

  • 350 g Zwiebeln, halbiert
  • 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
  • 500 - 600 g Schweinelende
  • 2 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 - 1 ½ TL Paprika, süß
  • 6 - 8 Scheiben Speck, mager, geräuchert (60-80 g)
  • 500 g Sauerkraut, konserviert
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet (opcjonalnie)
  • 3 Wacholderbeeren (opcjonalnie)
  • 500 g Wasser
  • 750 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
  • 3 EL Olivenöl, zum Braten
  • 140 g Milch
  • 40 g Butter
  • 2 - 3 Prisen Muskatnuss

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2467 kJ / 590 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy