Hackfleischbällchen mit Tomatensauce

4.5 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Fleischbällchen
  • Brot frisch oder altbacken, in Stücken
    40 g
  • Milch
    80 g
  • Blattpetersilie abgezupft
    6 - 12 Stängel
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Rinderhackfleisch
    400 g
  • Eier
    2
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Olivenöl zum Einfetten
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    50 - 80 g
  • natives Olivenöl extra
    20 g
  • passierte Tomaten
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 1507 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...