Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischbällchen
- 40 g Brot, frisch oder altbacken, in Stücken
- 80 g Milch
- 6 - 12 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 400 g Rinderhackfleisch
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Olivenöl zum Einfetten
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 50 - 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g natives Olivenöl extra
- 600 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Pancakes, amerikanisch
40 min
Milchreis
1 Std.
Hackbraten
1 Std. 20 Min
Kartoffelpüree
45min
Gefüllte Paprikaschoten mit Reis und Tomatensauce
1 Std.
Spaghetti Carbonara
35 min
Blumenkohlgratin
55 λεπτ.
Kartoffelpüree
45min
Reibekuchen
45min
Lasagne
2h
Pfannkuchen für jeden Tag
20min