Risottata mit Huhn und Pilzen

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesankäse in Würfel geschnitten (2cm x 2cm)
    40 g
  • Knoblauchzehe in dünne Scheiben geschnitten
    1
  • Paprika (Gemüse) in Stücke geschnitten (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • Pouletschenkel, ohne Haut, ohne Bein und Knochen
    250 g
  • Olivenöl
    20 g
  • frische Pilze geviertelt
    100 g
  • Tomaten, gewürfelt, aus der Dose
    200 g
  • Paprika (opcjonalnie)
    1 TL
  • Wasser
    400 g
  • Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Pasta, getrocknet, Typ Spaghettini Kochzeit (8-9 Minuten)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 517.1 kcal / 2163.3 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 727.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...