Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf

Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf

4.4 1.0K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

Hackfleischsauce
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Rinderhackfleisch grob zerzupft
    400 g
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Rotwein, trocken
    150 g
    150 g Wasser
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Zimt
    ¼ - ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
Béchamel-Sauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Milch
    500 g
  • Mehl
    40 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Wasser zum Kochen
  • Makkaroni
    350 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1326 mg
Białko 44 g
Kalorie 4119 kJ / 984 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 96 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...