Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 500 g Hähnchenschnitzel, in Streifen (ca. 1 x 3 cm)
- 100 g Wasser und mehr zum Kochen
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 300 g Paprika, gemischt, in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
- 1 TL Paprika rosenscharf
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- 300 g Sahne
- 2 ½ TL Speisestärke
- 20 g Röstzwiebeln
- 400 g Penne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4123 kJ / 986 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 431 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 Min
Schinken-Hack-Röllchen mit Nudeln
45 Min
Tortellini-Bolo
20 Min
Frikadellen mit Kartoffel-Möhren-Stampf
45 Min
Putenschnitzel mit Kartoffelchips-Kruste
40 Min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55min
Hähnchen-Spinat-Ragout mit getrockneten Tomaten
30 Min
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35 Min
Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle
30 Min
Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce
25min
Nudel-Schinken-Gratin
1 Std.
Wikinger-Nudel-Topf
35 Min