
Wersje kompatybilne
Menü mit Ingwer-Erbsen-Suppe, Zitronenlachs, Brokkoli und Kartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 50 g Sojasauce
- ½ TL brauner Zucker
- 1 Zitrone unbehandelt, Saft und dünn abgeschälte Schale
-
4
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (je 150-180 g)
lub 4 weiβe Fischfilets (je 150-180 g) - 5 - 10 g Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (opcjonalnie)
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Schalotte in Stücken
-
100
g Porree in Stücken
lub 100 g Zwiebeln in Stücken - 50 g Olivenöl
- 100 g Stangensellerie in Stücken
-
350
g Erbsen
lub 350 g Möhren - 450 g Wasser
- 2 TL Salz
- 250 g Kartoffeln gewürfelt (1 cm)
-
400
g Brokkoliröschen
lub 400 g gemischtes Gemüse - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 50 - 100 g Sahne (ca. 15-20 % Fett), nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 713 kcal / 2984 kJ
- Białko
- 44 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 10.7 g