Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreies Dattel-Apfel-Walnuss-Teebrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Scheibe
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten60 Gramm
-
240 g Risottoreis, alle SortenVollkornreis240 g
-
Datteln, entsteint100 g
-
Apfel ungeschält, entkernt und geviertelt140 g
-
glutenfreies Backpulver1 ½ TL
-
Natron1 TL
-
Flohsamenschalen1 EL
-
Salz½ TL
-
Walnusshälften80 g
-
Eier4
-
Wasser100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
202 mg
Białko
3 g
Kalorie
723 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta
30 min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
35 min
Bananen-Honig Porridge
10 min
Kalbseintopf im Brot
6 godz. 30 min
Schoko-Tofu-Glace
6 godz. 10 min
Tofu mit Zucchetti-Karotten-Reis
2 godz.
Focaccia mit Cherrytomaten
2 godz.
Thermomix® Creme
45 min
Blumenkohl-Bohnen-Salat
10 min
Caramelköpfli
5 godz. 15 min
Bananen-Dattel Smoothie
5 min
Veganer Peperoni-Cashew-Aufstrich auf getoastetem Brot
20 min