Linsenmoussaka

Linsenmoussaka

4.4 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • rote Linsen, getrocknet, gesplittet
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Parmesan in Stücken
    120 g
  • Aubergine
    400 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • rote Paprika oder grüne Paprika, in Stücken (ca. 150 g)
    1
  • Tomate, in der Dose mit Saft
    400 g
  • Rotwein
    120 g
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Ingwer, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Salz nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Butter
    40 g
  • Milch
    500 g
  • Brotmehl
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 458 kcal / 1917 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...