Urządzenia i Akcesoria
Linsenmoussaka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
rote Linsen, getrocknet, gesplittet200 g
-
Wasser500 g
-
Parmesan in Stücken120 g
-
Aubergine400 g
-
Olivenöl50 g
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Knoblauchzehen3
-
rote Paprika oder grüne Paprika, in Stücken (ca. 150 g)1
-
Tomate, in der Dose mit Saft400 g
-
Rotwein120 g
-
Oregano, getrocknet1 EL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Salz nach Geschmack1 - 2 TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen½ TL
-
Butter40 g
-
Milch500 g
-
Brotmehl40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
21 g
Kalorie
1917 kJ /
458 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Chili con Grünkern
50 min
Lachs-Spinat-Quiche mit Feta
1 godz.
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Dhal
40 min
Kichererbsensuppe mit Spinat
40 min
Ratatouille
40 min
Graupenrisotto mediterran
50 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Spargelquiche
1 godz.
Spinat-Tomaten-Quiche
1 godz. 45 min
Linsen- und Bohnensuppe
40 min
Linsencurry
50 min