Empanadas mit Paprika-Pilz-Füllung

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
22 Stück

Składniki

Füllung
  • Zwiebel geachtelt
    60 g
  • rote Paprika in Stücken (5 cm)
    100 g
  • Champignons geviertelt
    50 g
  • Austernpilze, frisch in Stücken (4 cm)
    100 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Harissapaste
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Petersilienblätter
    10 g
Teig und Fertigstellung
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • frische Hefe zerbröselt
    5 - 7 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 216.2 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 349.6 kJ / 83.6 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...