Urządzenia i Akcesoria
Chili con Grünkern
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Grünkern130 g
-
Zwiebeln halbiert130 g
-
Knoblauchzehe1
-
Chilischote, rot, getrocknet1
-
Olivenöl20 g
-
Salz1 TL
-
Paprika rosenscharf1 - 2 Msp.
-
Thymian Blätter abgezupft5 Zweige
-
Aceto balsamico1 EL
-
Tomatenpüree40 g
-
Wasser500 g
-
1 GemüsebouillonwürfelGemüse-Bouillon Paste1 geh. TL
-
passierte Tomaten, aus der Dose500 g
-
rote Peperoni (ca. 200 g), in Würfeln (2 cm)1
-
Kidneybohnen (Abtropfgew. 255 g), abgetropft1 Dose
-
Zuckermais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft1 Dose
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
1478 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
17.2 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Belugalinsen-Lasagne
3 godz. 35 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Chili con Grünkern
50 min
Bohnen-Burger (vegan)
1 godz. 20 min
Mit Kichererbsen gefüllte Paprika und Bulgur (vegan)
35 min
Gefüllte Paprika mit Grünkernchili
1 godz.
Veganer Bohnenburger
1 godz. 20 min
Grünkern Bolognese
1 godz.
Vegetarische Bohnen-Bolognese
30 min
Soja-Bolognese-Sauce
40 min