Urządzenia i Akcesoria
Pudding chia z galaretką borówkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1 laska wanilii (ok. 10 cm)
-
200 g orzechów nerkowca
-
500 g wody
-
40 g syropu klonowego
-
1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
-
1 szczyptę soli
-
100 g nasion chia
Galaretka borówkowa
-
300 g borówek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g borówek, świeżych
-
40 g syropu klonowego
-
syrop klonowy ilość do podania
-
borówki, mrożone, ilość do dekoracjiborówki, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
36.8 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1389 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10 godz. 30 min
Legumina z tapioki
50 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 godz. 20 min