Urządzenia i Akcesoria
Pudding chia z galaretką borówkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1 laska wanilii (ok. 10 cm)
-
200 g orzechów nerkowca
-
500 g wody
-
40 g syropu klonowego
-
1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
-
1 szczyptę soli
-
100 g nasion chia
Galaretka borówkowa
-
300 g borówek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g borówek, świeżych
-
40 g syropu klonowego
-
syrop klonowy ilość do podania
-
borówki, mrożone, ilość do dekoracjiborówki, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
36.8 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1389 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 Std. 40 Min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 Min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 Min
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
10 Std. 30 Min
Legumina z tapioki
50 Min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 Std. 15 Min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Migdałowy pudding z chia
15 Min
Kokosowy pudding chia z malinami
3 Std. 5 Min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 Std. 20 Min
Pudding czekoladowy z chia
20 Min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 Min