![Steak Tartare Steak Tartare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCD0F076-E995-4EE5-927E-80497C387880/Derivates/A3B6A2E5-3D66-494D-8A00-4C2901433265.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz filet mignon, sinew free, fat removed, cubed (1 in.)
- 1 oz red onion, in pieces (1 in.), plus 4 tbsp, diced, divided, plus extra to garnish
- 1 - 2 tbsp capers, plus extra to serve
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper
- ½ tsp Tabasco sauce
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 4 egg yolks, pasteurized (see Tip)
- fresh chives, thinly chopped, to serve
- 1 lemon, quartered, to serve
- Dijon mustard, to serve
- cornichons, to serve
- 8 - 16 slices baguette, thinly sliced, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1699 kJ / 406 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steak tartare
10 Min
Guacamole
5 Min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15 min
Sausage Stuffed Mushrooms
1 godz. 20 min
Smoked Salmon and Watercress Pesto Crostini
15 min
Shrimp and Crab Stack
25 Min
Salmon Tartare
10 Min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1h 40min
Beef Adobo
6sa 20 dk
Southwest Creamed Corn
25 Min