![Artichokes with Garlic Tarragon Butter Artichokes with Garlic Tarragon Butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b850c0a-0e6e-4b73-ad96-8dc95e0b9f2c/Derivates/2cc2c78c-5ad9-4bbf-896c-916288855076.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 oz water
- 2 globe artichokes, trimmed (see Tip)
- ½ oz fresh tarragon, leaves and tender stems
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 oz unsalted butter, room temperature
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 516.5 kJ / 123.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5min
Basil Pesto
10min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55min
Baba Ghanoush
1h 30min
Asparagus Cream Soup
25min
Gazpacho
1h 15min
Salmon Tartare
10min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50min
Hummus
10min
Basil Pesto (TM5/6 Metric)
10min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min