Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz Parmesan cheese
- 2 oz Gruyère cheese
- ½ tsp Italian seasoning
- 9 large shrimp, raw, peeled, deveined
- paprika, to season, to taste
- salt, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
Sauce
- 6 oz yellow onions, cut into pieces
- 6 oz Roma tomatoes, cut into wedges
- 4 oz red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp paprika
Polenta
- 29 oz water, divided
- 9 oz whole milk, divided
- 3 ½ oz polenta cornmeal
- ½ tsp salt
- non-stick cooking spray
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 9 oz arugula, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 649.4 kJ / 155.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 430.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Farro
35 min
Wild Mushroom Ragu with Spiralized Zucchini Pasta
Brak ocen
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45 min
Dutch Baby Pancake
20 min
Chicken and Bulgur Soup
40 min
Chicken Mole Verde
1h 5min
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)
1 godz. 30 min
Eggplant Stacks
1h 35 min.
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
West African Peanut Soup with Chicken
50 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Spring Garden Minestrone Soup
50 min