Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz uncooked quinoa
- 35 oz water
- 1 tsp salt, divided, to taste
- 1 ½ oz apple cider vinegar
- 1 oz oil
- 1 oz honey
- 1 oz lime juice
- ¼ bunch cilantro leaves
- 1 jalapeño pepper, stem and seeds removed (see Tip)
- 1 garlic clove
- ½ tsp yellow mustard
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 red bell pepper, diced (approx. 5 oz)
- 1 orange pepper, diced (approx. 5 oz.)
- 1 can black beans (14.5 oz), rinsed and drained
- 1 can sweet corn kernels (14.5 oz), rinsed and drained
- 2 green onions, thinly sliced
- 1 avocado, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 678 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2h 35min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 godz. 5 min
Green Shakshuka
40 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Creamy Broccoli Salad
10 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min