![Vellutata di verdure Vellutata di verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a57d522-fb05-42b8-9b35-91880f631e22/Derivates/713f56f9-1b7b-487b-b890-11514e60d433.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g di olio di oliva
- 170 - 200 g di misto per soffritto (cipolla,cipollotti, porri) a pezzi (2 cm)
- 700 - 800 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano) a pezzi (2 cm)
- 750 - 850 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50min
Dado vegetale
1h
Impasto per pizza
1h
Passato di verdure
50min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Purè di patate
45min
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Minestrone
45min
Crema di zucchine
30min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Pesto alla genovese
20 Min
Vellutata di finocchio e carote
40min