Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g di olio di oliva
- 170 - 200 g di misto per soffritto (cipolla,cipollotti, porri) a pezzi (2 cm)
- 700 - 800 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano) a pezzi (2 cm)
- 750 - 850 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 Min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Purè di patate
45 Min
Minestrone
45 Min
Passato di verdure
50 Min
Bibita ACE
10min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Frittata di zucchine
40 Min
Vellutata di finocchio e carote
40 Min
Impasto per pizza
1h