Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 700 g di zucchine a pezzi
- 500 g di acqua
-
1
cubetto di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale - ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 10 g di burro
- 40 g di formaggio fuso (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 400.7 kJ / 95.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 Min
Vellutata di peperoni
20 min
Purè di patate
45 Min
Minestra di carote e menta
35 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 Min
Vellutata di piselli
40 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Vellutata di funghi champignon
20 min
Zuppa di funghi e patate
45 Min
Vellutata di finocchio e carote
40 Min