Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano, tagliato a pezzi (3 cm)
- 350 g di finocchio, tagliato a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di carote, pelate e tagliate a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di porro, tagliato a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio di oliva
- 500 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 dk
Zuppa di zucca
35 dk
Purè di patate
45 dk
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 dk
Vellutata di verdure
40 Min
Crema di zucchine
30 Min
Passato di verdure
50 dk
Vellutata di zucca e pomodoro
25 Min
Zuppa di zucca
35 dk
Vellutata di piselli
40 Min
Vellutata di cavolfiore
50 dk
Vellutata di funghi champignon
20 min