Vellutata di cavolfiore

Vellutata di cavolfiore

4.7 27 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio di oliva + q.b. per condire
    20 g
  • di burro
    20 g
  • di scalogno a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di cimette di cavolfiore (peso netto)
    500 g
  • di patate tagliate in piccoli pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di acqua
    600 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di erba cipollina fresca tagliati finemente
    10 steli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 198 kcal / 828 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...