Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cipolle, in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 3 porri, tagliati finemente, solo la parte bianca (circa 300 g)
-
3
pomodori maturi, tagliati in quarti (circa 300 g)
lub 200 g di pomodori pelati, scolati e interi (freschi o in scatola)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 4833 kJ / 1155 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 101.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soffritto di cipolle e aglio (200 g)
20 min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Risotto alla milanese
30 Min
Cipolle rosolate (200 g)
25 Min
Zuppa di barbabietole
45 dk
Polenta
1sa
Maionese
10 Min
Salsa al pomodoro
40 Min
Salsa al pomodoro
25 Min
Manzo al tamarindo con riso
8h 10min
Sbrinz, grattugiato
Brak ocen
Pasta frolla dolce
1 Std. 50 Min