Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla, tagliata a metà
- 20 g di burro
-
1000
g di piselli verdi, freschi
lub 1000 g di piselli surgelati - 600 g di acqua
-
1
cucchiaio di dado di pollo per brodo fatto in casa
lub 1 cubetto di dado di pollo per brodo (per 0.5 l) -
200
g di crème fraîche, min 30% di grassi
lub 200 g di panna acida - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di peperoni
20 min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Spuma ai mirtilli
10 Min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1h
Crema di zucchine
30 Min
Tortino di pane alle cipolle e pomodoro
20 min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45min
Vellutata di funghi champignon
20 min
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35 Min
Zuppa di funghi e patate
45min
Vellutata di finocchio e carote
40 min