Vellutata di piselli

Vellutata di piselli

4.9 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

  • di cipolla tagliata a metà
    150 g
  • di burro
    20 g
  • di piselli verdi, freschi
    1000 g
    1000 g di piselli surgelati
  • di acqua
    600 g
  • di dado di pollo per brodo fatto in casa
    1 cucchiaio
    1 cubetto di dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
  • di crème fraîche, min 30% di grassi
    200 g
    200 g di panna acida
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi
  • di sale
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 187 kcal / 778 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...