Fagotto napoletano

Fagotto napoletano

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di acqua
    200 g
  • di lievito fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito secco
  • di pepe
    1 pizzico
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di farina
    500 g
Farcitura
  • di pecorino a pezzi (3 cm) (opzionale)
    50 g
  • di scamorza a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di salsiccia cruda spellata ed a pezzi (2-3 cm)
    250 g
  • olive verdi, denocciolate
    20
    20 olive nere, denocciolate
  • pomodoro perino a dadini (1 cm)
    1
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    4 foglie
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • tuorlo sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 474 kcal / 1983 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...