![Fagotto napoletano Fagotto napoletano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85577.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di acqua
- 20 g di lievito fresco
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di farina
Farcitura
- 50 g di pecorino, a pezzi (3 cm) (opzionale)
- 100 g di scamorza, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di vino bianco, secco
- 250 g di salsiccia cruda, spellata ed a pezzi (2-3 cm)
- 20 olive verdi, denocciolate
- 1 pomodoro perino, a dadini (1 cm)
- 4 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 tuorlo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake al limone
1 godz. 5 min
Pane bigio tostato alla mediterranea
Brak ocen
Focaccia alle olive
2 Std. 20 Min
Naan al coriandolo
1 Std. 15 Min
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3 godz. 30 min
Pizza con la zucca
1h
Pane al pomodoro e basilico
1h 45min
Gratin di patate
1 Std. 10 Min
Treccia al burro a 6 capi
Brak ocen
Risotto con spinaci ed asparagi
40p
Crostata di cipolle e formaggio
1 Std. 15 Min
Empanada di tonno
1 Std. 10 Min