Curry-Poulet-Pizza

Curry-Poulet-Pizza

4.7 18 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Hartweizenmehl
    170 g
  • Weizenmehl
    190 g
  • Wasser
    200 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Sesamsamen, alle Farben
    20 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
Belag
  • Pouletbrustfilets in Tranchen (ca. 5 mm)
    300 g
  • rote Currypaste (10-20 g)
    1 - 2 TL
  • Olivenöl
    10 g
  • Honig (15 g)
    1 EL
  • Aprikosen, getrocknet, entsteint
    50 g
  • Frühlingszwiebeln (ca. 40 g), in Stücken (ca. 3 cm)
    2 - 3
  • Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
    300 g
  • Kurkuma, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Curry, gemahlen
    1 TL
  • Peperoni (ca. 150 g), in Ringen (ca. 5 mm)
    1
  • Koriander, frisch (opcjonalnie) Blätter gut abgetropft
    ½ Zweigchen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 3169 kJ / 757 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 9.6 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...