Urządzenia i Akcesoria
Curry-Poulet-Pizza
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Teig
-
Hartweizenmehl170 g
-
Weizenmehl190 g
-
Wasser200 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Olivenöl20 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker1 Prise
-
Sesamsamen, alle Farben20 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
Belag
-
Pouletbrustfilets in Tranchen (ca. 5 mm)300 g
-
rote Currypaste (10-20 g)1 - 2 TL
-
Olivenöl10 g
-
Honig (15 g)1 EL
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint50 g
-
Frühlingszwiebeln (ca. 40 g), in Stücken (ca. 3 cm)2 - 3
-
Crème fraîche, 20 % Fettgehalt300 g
-
Kurkuma, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Salz½ TL
-
Paprika rosenscharf¼ TL
-
Curry, gemahlen1 TL
-
Peperoni (ca. 150 g), in Ringen (ca. 5 mm)1
-
Koriander, frisch (opcjonalnie) Blätter gut abgetropft½ Zweigchen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33 g
Kalorie
3169 kJ /
757 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizza und Focaccia
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Poulet-Stroganoff
50 Min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30 Min
Poulet-Curry-Salat
30 Min
Älpler Magronen
45 Min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 Min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Riz Casimir
45 Min
Poulet-Süsskartoffel-Galette
1 Std. 55 Min
Älpler-Gratin
50 Min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min