Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Aprikosen, getrocknet, entkernt
- 100 g Studentenfutter
- 300 g Karotten, in Stücken
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g pflanzliches Öl
- 200 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- ½ TL Koriander, frisch
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 EL Butter
- 250 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut, gut ausgedrückt, grob geschnitten (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Currybohnen mit Reis
40 Min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30min
Gemüse-Couscous mit Aprikosen und Pinienkernen
50 Min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 Min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 Min
Chinesische Nudeln mit Gemüseallerlei
35 Min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40 Min
Sellerie-Karotten-Tätschli
20 dk
Quinoa-Taboulé mit Thon
40 Min
Polenta mit Pilzragout
45 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1ωρ. 15 λεπτ.