
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Weizenmehl
-
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe - 1 TL Zucker
- 70 g Wasser lauwarm
- 80 g Milch
- 10 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Salz
Füllung
- 50 g Provolone in Stücken (2 cm)
- 500 g Wasser
-
400
g Mangold, weiss Blätter geputzt und gut abgetrocknet
lub 400 g Chicoree Blätter geputzt und gut abgetrocknet - 1 roter Chili, frisch scharf
- 40 g Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Rosinen, alle Sorten in lauwarmem Wasser eingeweicht
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 1 TL Salz
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 10 Portionen
- Kalorie
- 204 kcal / 853 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 2 g