Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Weizenmehl
- 15 g frische Hefe
- 1 TL Zucker
- 70 g Wasser, lauwarm
- 80 g Milch
- 10 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Salz
Füllung
- 50 g Provolone, in Stücken (2 cm)
- 500 g Wasser
- 400 g Mangold, weiss, Blätter geputzt und gut abgetrocknet
- 1 roter Chili, frisch, scharf
- 40 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Rosinen, alle Sorten, in lauwarmem Wasser eingeweicht
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 1 TL Salz
- Weizenmehl, für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 10 Portionen
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Linsen-Curry
45min
Gemüse-Chüechli
55min
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1h
Dinkel-Buchweizen-Bananen-Pancakes
25 Min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Lasagne verdi
1h 15min
Körner-Bagels
2 Std.
Linsen-Moussaka
2h 30min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1h 15min
Pizza Frescolina
1h 40min
Pesto-Lasagne mit Kartoffeln und grünen Bohnen
2 Std.
Kartoffel-Focaccia
2h 50min