Vegane Bolognese

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Veganer Käseersatz
  • Cashewkerne, roh
    85 g
  • Hefeflocken
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Knoblauchpulver
    2 Prisen
Sauce und Fertigstellung
  • Kidneybohnen, aus der Dose abgetropft
    255 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Stangensellerie in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Karotten in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Zwiebeln geachtelt
    50 g
  • Weisswein, trocken (vegan)
    100 g
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Tomatenpüree
    50 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Rosmarin, getrocknet
    1 TL
  • Paprikapulver, geräuchert, gemahlen
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 328 kcal / 1373 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...